Horpadásjavítás technológia

Szakértők vagyunk a horpadás javítás, jégkár javítás technológiában.

Horpadásjavítás technológia

Horpadás javító lámpa beállítása

Nélkülözhetetlen eszköz a horpadás javítás folyamatában. Ebben a horpadás javító lámpában nézzük a deformációt, a lemez egyenletlenséget. A beállítása a gyakorlatban, egy igen preciz tudást igényel. Úgy kell fókuszálni a szemünkel, hogy a szórt lámpafényben a horpadás középen legyen, az egyenletlenséget pedig viszonyítani tudjuk, a környezetéhez. Ezt a folyamatot ismételjük a horpadás javítás során, nagyonsokszor, mindaddig amíg a horpadás vissza nincs húzva, vagy ki nincs nyomva. Fontos hogy fénytörés mentes legyen a javítás. Ezért minden szögből a lámpafényben ellenőrízni kell a horpadás javítás folyamatot.

Akár jégvert autó javítunk, akár csak egy ajtórányitást, a horpadás javító lámpa az elsődleges eszköz amit először kézbe veszünk. Ezek a horpadás javító lámpák rendszerint szűrt fényt mutatnak.


horpadás javitás

  

Melegragasztós horpadás kihúzás

Lámpa beállítás után, kívülről ragasztással történő horpadás javításkor, egy ragasztott adapter helyezünk a karosszéria sérülésbe. Súly kalapáccsal vagy kihúzó csipesszel a horpadást kihúzzuk. Ezt nevezzük horpadás kihúzásnak, nagyon sokan ezt keverik össze a vákumos horpadás javítással. A lámpa beállításban ekkor már nem horpadást, hanem púpot látunk, amit természetesen vissza kell ütni, egyengetni. Ezt a folyamatot is addig kell ismételni amíg a lámpában már nem látható a sem horpadás, sem púp, sem pedig fénytörés.
Az adapterek rendszerint erre a célra kialakított anyagból készülnek.
Az olvasztó pisztoly, 170 celsiusra melegíti a megolvadt ragasztót, amelyet a kihúzó bábu tappancsra nyomunk, majd azt helyezzük a horpadásba. 20 másodperc eltelte után lesz stabil a kötés, amit aztán az előbb említett eszközök segítségével kihúzunk.
A ragasztó eltávolítása denaturált szesz segítségével történik.
A felhasznált anyagok nem károsítják a lakkot és a fényezést sem.


horpadás javitás


Hidegragasztós horpadás kihúzás

A melegragasztós technológiához annyiban hasonlít, hogy ugyancsak kívülről alkalmazzuk.
Az anyag amivel dolgozunk nem kíván olvasztó pisztoly használatát.
A közvetítő anyag ami tapadást eszközöli, a szerszám és a karosszéria között, egy speciális gyurma, ami rendkívüli tapadással rendelkezik. Rendszerint nagy terjedelmű horpadásoknál alkalmazzuk.

horpadás javitás


Pálcás horpadás javítás

Talán ez az a pont, amiről annyi mindent és annyi félét lehet írni. Írtak is, van aki varázslásnak látta, és van olyan is, aki a mai napig titkolja. De legyen egyszerű és könnyen érthető. Kampók, lapos pálcák, hegyes pálcák, ajtó panel pálcák, gumis fejek, stb. Leírni sem lehet mennyiféle forma, anyagminőségű szerszám létezik ezekből. Van amelyikkel, csak csavarni kell, van amelyik emelőkar elvén működik.


horpadás javitás

Most már nagyjából van elképzelés, hogy milyen eszközök kellenek a javításokhoz.

> Tovább olvasom

PDR Horpadás javítás üzleti rendszer

Üzleti rendszerünk használatával az Autószervizek havonta több millió forint plusz árbevételt tudnak elérni, a meglévő ügyfelekkel.


Horpadás javító szerszámok

Ők is minket választottak

"Az elsők között vagyunk, akik az E munkalapot használják, gyors módszer a horpadás javítás és a jégkárjavítás árának kiszámítására, zseniális rendszer. 2 éve állunk kapcsolatban a Carmechanixal."

- Brinzda Tibor Optika Autó Kft.
partner

"Komplex szolgáltatásainkat megbízható partnerre építjük. 8 éve vesszük igénybe horpadás javítás,jégkárjavítás szolgáltatást. Bátran mondhatom, hogy mi már rég megtaláltuk a legjobbat.”

- Ábel István Szabó Autójavító Kft
partner

"Kiváló szakemberek vállalkozása! Korrekt kapcsolattartás, gyors és professzionális jégkárjavítás. Legközelebb is csak őket választanánk."

- Dynamic Team Suzuki
partner

"Minden autós rémálma, hogy egy hosszabb publikus időtöltés - mondjuk tipikusan egy bevásárlóközpontos körút - után egy csinos kis horpadással szembesül a parkolóban hagyott autóján"

partner
2020, Carmechanix