Horpadásjavítás elemei

Szakértők vagyunk a horpadás javítás, jégkár javítás technológiában.

Horpadásjavítás elemei

Motorháztető horpadás javítás

A fényezett vízszintes külső lemez, belső merevítéseket tartalmaz, melyek egymáshoz vannak ragasztva vagy préselve.
A külső lemez jellemzően íves merevítőkkel van préselve.
Anyaga lehet acél, alumínium, egyéb ötvözet.
Pálcás és ragasztás technológiával javítható.
Ragasztást kívülről, a pálcás módszert belülről alkalmazzuk. A nehezen hozzáférhető helyeken is be tudjuk fűzni a horpadás javító pálcákat.
Több sérülés esetén a motorháztetőt levesszük, és egy erre kialakított állványon javítjuk meg.
Egyszerűbb, és könnyebben hozzáférhetünk bármelyik oldalról.


horpadás javitás

Utastértető horpadás javítás

Vízszintes elem, belső kereszt merevítőkkel.
Amennyiben hegyes, mély sérüléseket nem szenvedett, akkor kívülről ragasztással tudjuk javítani a horpadásokat. Ez lehet meleg illetve hidegragasztós javítási folyamat.
Több darab, vagy több száz darab horpadás esetén, mint amit egy jégverés tud okozi, vagy a horpadás nagyssága miatt, amit a legtöbb esetben a tetőre eső tárgy okoz, viszont csak pálcás technológiával tudjuk javítani.
Ebben az esetben a tetőkárpitot meg kell bontanunk, ilyenkor eltávolítjuk a kapaszkodókat, napellenzőket, esetenként a belső burkolatokat, és a belső világítást. A horpadás javítás, az utastértető belsejéből, alulról, pálcával egyengetjük.

Csomagtér ajtó horpadás javítása

A csomagtérajtónak lehet egy vízszintes és egy függőleges lemez felülete, pl kombi járműveknél.
A vízszintes részt, amennyiben van rajta pótféklámpa, a kiszerelése után, annak helyéről tudjuk javítani a horpadásokat, pálcával. Amennyiben nincs rajta, marad ragasztásos eljárás.
A csomagtérajtó, szedánok esetében üveg nélküli ajtó. Itt a csomagtér burkolat eltávolítása után ismét az előbbiek szerint járunk el.

Függőleges elemek

Bal első, bal hátsó, jobb első, jobb hátsó ajtók, horpadás javítása fényezés nélkül.
Rendszerint ajtórányitások, tolatások, ajtónak ütődő tárgyak, miatt keletkeznek horpadások, de a jégverés, gesztenye vagy dió esetén, is benyomodások keletkeznek. Ilyenkor az ajtólemez felső részén gyakoriak a karosszéria benyomódások. A javítás előtt leengedett ablak üveg elé, egy puha szövet réteggel ellátott üvegvédőt helyezünk, mert itt fogunk pálcával benyúlni az ajtó lemezbe. A horpadásokat rendszerint belülről kifelé haladva apró nyomásokat ejtünk, mindezt úgy hogy a lámpafényben folyamatosan ellenőrizzük. A függőleges elemek javítása, a kényszeredett testtartás miatt többlet időt igényel.

horpadás javitás


Első, hátsó sárvédők horpadás javítása

A javításkor különös figyelmet kell fordítani az ívek, íves felületek eredeti állapotra való vissza egyengetésére. Itt alakalmazhatjuk egyaránt a ragasztós horpadáskihúzást és a horpadás kinyomást is. Aluminium anyagból készült sárvédő lemezek, és más karosszéria lemezek esetében is fel kell melegíteni a lemezt. Mindezt azért, mert ridegebb az anyagszerkezete. Horpadás javításkor figyelembe kell venni, hogy kívül fényezés van, ha belűről nyomnánk melegítés nélkül, a külső lakk réteg felrepedne. Első sárvédők esetében a kerékjárati ívek felől javítjuk, a horpadás javító szerszámmal.

A hátsó sárvédő lemezek esetében, a külső lámpa kiszerelése után, annak helyén lévő lyukakon keresztül fűzzük be a horpadás javító pálcát és javítjuk meg a sárvédőlemezt.

horpadás javitás


Tetőoszlop, A,B,C,D oszlop horpadás javítás

Ez az egyetlen elem, amin bármekkora horpadás, és bármennyi is van rajta, 99 százalék, hogy csak kívülről, ragasztással lehet megjavítani, személygépkocsik esetében.
Íves, feszes felület. Jégverést szenvedett jármű javítása esetén, az egyik legprecízebb odafigyelést igénylő karosszéria elem.

Remélem sikerült némi rálátást mutatnom a fényezés nélküli horpadás javítás eljárás lényegére, és egy kicsit eloszlatni azt a képet amit nagyon sokan vákumos horpadás javításnak, cuppantásnak, horpadás kiszedésnek neveznek.

PDR Horpadás javítás üzleti rendszer

Üzleti rendszerünk használatával az Autószervizek havonta több millió forint plusz árbevételt tudnak elérni, a meglévő ügyfelekkel.


Horpadás javító szerszámok

Ők is minket választottak

"Az elsők között vagyunk, akik az E munkalapot használják, gyors módszer a horpadás javítás és a jégkárjavítás árának kiszámítására, zseniális rendszer. 2 éve állunk kapcsolatban a Carmechanixal."

- Brinzda Tibor Optika Autó Kft.
partner

"Komplex szolgáltatásainkat megbízható partnerre építjük. 8 éve vesszük igénybe horpadás javítás,jégkárjavítás szolgáltatást. Bátran mondhatom, hogy mi már rég megtaláltuk a legjobbat.”

- Ábel István Szabó Autójavító Kft
partner

"Kiváló szakemberek vállalkozása! Korrekt kapcsolattartás, gyors és professzionális jégkárjavítás. Legközelebb is csak őket választanánk."

- Dynamic Team Suzuki
partner

"Minden autós rémálma, hogy egy hosszabb publikus időtöltés - mondjuk tipikusan egy bevásárlóközpontos körút - után egy csinos kis horpadással szembesül a parkolóban hagyott autóján"

partner
2020, Carmechanix